Veilige consultaties

Met het stijgende aantal COVID-19 gevallen in België, nemen wij op onze consultaties nog steeds veel maatregelen om op een veilige manier te kunnen werken.

 

U bent welkom wanneer u

– de afgelopen 14 dagen geen COVID-19-symptomen vertoonde of ziek bent geweest
– de afgelopen 14 dagen niet op reis bent gegaan in een rode of een oranje zone of onbeschermd risicovol contact heeft gehad.
– een mondmasker aan heeft van zodra u het ziekenhuisterrein betreedt. Bewaar bovendien steeds 1,5 m afstand ten opzichte van omstaanders.

Bij poliklinische consultaties

Begeleiding is enkel toegelaten bij patiënten tot 18 jaar en bij hulpbehoevende patiënten.

Afspraken:
We vragen om niet vroeger dan 15 minuten voor uw afspraakmoment naar het ziekenhuis te komen. Zo niet, wacht u nog even buiten bij voorkeur in uw wagen.
Ontsmet uw handen bij het binnenkomen in het ziekenhuis en bij het verlaten van het ziekenhuis.
We vragen ook om de wachtzaal voor te behouden voor onze patiënten en als begeleider op de gang van diezelfde wachtzaal te wachten. Zowel de patiënt als de begeleider zijn verplicht te allen tijde een eigen mondmasker aan te houden en de afstand van 1,5 meter te respecteren.

 

1000 robot-geassisteerde totale knieprothesen

1000 robot-geassisteerde totale knieprothesen

De kaap van 1.000 operaties met de MAKO-robot ronden, is niet zo uitzonderlijk. Wel héél speciaal en uniek is dat dit in een periode van net geen twee jaar is gebeurd. De MAKO-robot werd voor het eerst in AZ Alma gebruikt op 4 maart 2020. Hiermee legden de...

hamertenen

Wat zijn hamertenen? Dit zijn de kleine tenen (niet de grote teen maar wel de 2de, 3de,4de en soms 5de teen) die een contractuur/abnormale stand vertonen in één of meerdere gewrichtjes waardoor ze gekromd staan. Hierdoor ontstaat er pijn in de aangetaste gewrichtjes...

webinar kniepathologie

webinar kniepathologie

Op 1 April 2021 ging onze eerste webinar door. Met meer dan 270 aanwezigen kunnen we van een groot succes spreken. De verschillende behandelingen van en de verschillende trends en controverses binnen de kniechirurgie werden besproken door onze knie-unit. Binnenkort...

robot-truck

robot-truck

Op 8 maart kwam de MAKO-truck van de firma Stryker naar ons ziekenhuis. Deze truck rijdt gans Europa rond om iedereen de kans te geven om kennis te maken met deze nieuwe techniek voor het plaatsen van totale knie- en heupprothesen.Sinds 1 jaar gebruiken we deze robot...

Internationale publicaties 2020

Internationale publicaties 2020

In 2020 werden door de artsen van onze dienst 5 papers gepubliceerd in hoog gerangschikte peer-reviewed internationale journals. Door ons mee in te zetten voor wetenschappelijk onderzoek proberen we om de kwaliteit van onze zorg naar een hoger niveau te tillen....